De inloop is voor iedereen

Er is elke dag een inloop met een lekker bakkie. U bent dan van harte welkom voor een kopje koffie of thee en een praatje. U kunt dagelijks een krant of tijdschrift lezen, een spelletje doen, een puzzel maken. Voor de jonge kinderen is er een speelhoekje. Ook kunt u een boek ruilen of om een (ruil)dienst vragen, bijvoorbeeld een klein technisch klusje. Of misschien hebt u iets te koop. Daarnaast kunt u terecht voor algemene informatie en algemeen advies over sociaal/maatschappelijk en zorgzaken.

Naast de open inloop is er op sommige dagen een inloop waar een thema aan is gekoppeld. Op deze dag is een is een medewerker aanwezig die specifiek betrokken is bij dit thema.

De open inloopmomenten zijn op:

  • maandag 14.00 tot 16.00 uur
  • dinsdag, woensdag, donderdag 10.00 tot 12.00 uur
  • woensdagavond 19.00 tot 21.00 uur (met de Bordspellenclub)
  • vrijdag 14.45 tot 16.30 uur
  • zondag 14.00 tot 16.30 uur

Inloop – Financieel trefpunt

Dinsdag (oneven weken) – Heeft u vragen/wilt u advies op het gebied van financiën? Elke week staat er staat er iemand klaar om in te gaan op uw financiële vragen. Er is een spreekkamer waar u rustig uw specifieke persoonlijke  vragen kunt aankaarten. Op de dinsdagen in de oneven kalenderweken is er een vertegenwoordiger van Humanitas en in de even weken van het Venster aanwezig. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Inloop – Burgers voor Burgers

Dinsdag – Denkt u ook wel eens “hoe moet dit nu weer?” Raakt u de draad kwijt in het contact met allerlei instanties, zeker ook als het via de computer gaat? Misschien heeft u hulp nodig bij het regelen van bijvoorbeeld huisvesting, belasting toeslagen, kinderbijslag, energiebedrijven, internet toegang, scholen, kinderopvang, studiefinanciering, mantelzorg, internetbankieren, ziektekostenverzekering, openbaar vervoer en ga zo maar door.

Elke dinsdagochtend staan ervaren vrijwilligers voor u klaar om in te gaan op vele verschillende vragen die u kunt hebben en zij kunnen u eventueel ondersteuning bieden bij de digitale toegang tot de verschillende instanties. Als het nodig is, en als u dat wilt, kunnen zij u doorverwijzen naar gespecialiseerde hulp.

Dus heeft u vragen of loopt u vast: kom langs. Het kost niets en de vrijwilligers zijn niet gebonden aan een organisatie, zij doen dit geheel vrijblijvend voor u.

Inloop – Haken en breien

Dinsdag/woensdag – Vind u het leuk om samen met anderen te breien of te haken, of wilt u het juist leren? Dat kan. Iedere dinsdagochtend van 10:00 tot 12:00 uur en woensdagavond van 19:00 tot 21:00 uur.

  • Op dinsdagochtend kunt u samen werken aan een project zoals een beddensprei maken, maar u kunt ook zelf aan de slag gaan, uitleg krijgen of juist uitleg geven. Het kan en mag allemaal!
  • Op woensdagavond staat het gezellig samen breien centraal en informatie en instructie over breiwerken.

Neem uw eigen naalden en wol mee, u bent van harte welkom.

Inloop bordspellen op tablet

Woensdag – De Bordspellenclub Nunspeet komt ook elke woensdagavond van 7 tot 9 uur bij elkaar in het WOC om samen spellen te doen. Zij richten  zich vooral op tabletgames: bordspellen, deck building games en roleplaying games.

Inloop Buurtbemiddeling

Woendag (1x per maand, de eerste woensdag van de maand) – Last van uw buren? Ga in gesprek! ‘De oplossing is soms zo simpel.’ Soms maakt u een minder prettige situatie mee in de buurt waar u woont. U ergert zich aan de harde geluiden van de buren, pesterijen, parkeren, hinder van kinderen of rondslingerend vuil. De irritaties beginnen vaak met een kleinigheid. Door er niet over te praten kan bij een volgende gebeurtenis de boosheid zo toenemen dat de burenrelatie ernstig wordt verstoord. De politie erbij halen levert niet altijd op wat buren zich wensen. Het lost misschien het conflict op, maar het zorgt niet altijd voor een prettig contact met de buren.

Buurtbemiddeling Nunspeet-Elburg-Oldebroek kan u helpen er samen met uw buren uit te komen. Heeft u een situatie die u eens wilt bespreken? Loop dan gerust eens even binnen. Kijk voor meer informatie op www.buurtbemiddelingnunspeetelburg.nl of bel met de Hettie Schoonhoven, coördinator 0341 – 259 433.

Inloop MEE Veluwe

Donderdag (even weken) – Advies of hulp nodig bij uw zorgvragen? MEE biedt hulp voor iedereen met vragen over de opvoeding of ontwikkeling van uw kind, over (zelfstandig) wonen of samenleven met iemand met een beperking, leren en werken of bijvoorbeeld over regels en geldzaken? Een consulent van MEE kan ook iemand bijstaan in een gesprek met een gemeente, bij een onderzoek of een aanvraag voor een voorziening of zorg.

Voor al dit soort vragen kunt u bij MEE terecht. Op alle gebieden en voor alle leeftijden. Voor uzelf of voor iemand in uw omgeving. Het is fijn als er iemand is die u op weg kan helpen met informatie of advies. Of die samen met u kijkt wat er nodig is om verder te komen. Iemand die de weg kent. En die altijd vanuit uw belang meekijkt. Dit heet onafhankelijke cliëntondersteuning.

U kunt langskomen tijdens het inloopspreekuur van MEE in Wijkontmoetingscentrum De Binnenhof. Gratis en zonder doorverwijzing. U kunt ook rechtstreeks contact opnemen met MEE Veluwe via T 055 526 9200 of E info@meeveluwe.nl.

Inloop – De Zoete Inval

Vrijdag – Een extra gezellige inloop! De inloopweek wordt afgesloten met de zoete inval. Iedereen is hier van harte welkom voor een gezellig samenzijn!  Er is vaak live pianomuziek en u kunt een drankje bestellen waarbij een hapje geserveerd wordt.

Inloop – Speel je spel

Zondag – Kom snel, speel het zondagmiddagspel!Natuurlijk kun je altijd een spelletje spelen bij de open inloop, maar als spelletjes doen echt je ding is kom je naar de spelletjesinloop op de zondagmiddag. Het is voor iedereen. Samen monopoly, stratego, rummikub of welk spel je ook maar wilt. We hebben spelletjes staan maar je mag ook je eigen spel meenemen. Wil je een nieuw spel leren? Ook dat is op sommige zondagen mogelijk, kijk in het programma. Meedoen is kosteloos.