De Wereldtafel

Elke maand organiseert een buurtbewoner met het WOC een bijzondere maaltijd. Op 6 februari starten we met een Oosterse maaltijd, waarbij u bijvoorbeeld Chinees kunt eten. Deze Wereldtafel is nieuw en we vragen buurtbewoners mee te doen met koken. Diverse gerechten willen we in een reeks van 6 maanden bereiden. Te denken aan Syrisch, Turks, Filipijns of Engels. Smaken verschillen, en dus ook de keuken van een ander land. Dit kan verrassend en lekker zijn. Houd onze facebookpagina en meldingen van RTV Nunspeet in de gaten voor de uitnodiging in de komende 3 maanden. Wilt u meedoen deze maaltijden te organiseren? Neem contact op met de coördinator.

Tentoonstelling van schilderijen

Op vrijdag 14 en zaterdag 15 februari worden de schilderijen van DAC De Stee uit Nunspeet tentoon gesteld. Tijdens de tentoonstelling kunt u eventueel ook een schilderij kopen. Op zaterdag kunt u gebruik maken van een eenvoudige lunch. De tentoonstelling is vrij toegankelijk. In de tabel met informatie over de variërende activiteiten vindt u meer informatie over deze tentoonstelling. Welkom!

NL DOET: en de wijk doet mee

Tijdens NL doet doen burgers eenmalig vrijwilligerswerk bij een plaatselijk organisatie of club. Ook het Koningshuis is elke jaar actief op NL doet. In de Binnenhof willen we NL doet niet ongemerkt voorbij laten gaan. Er is wel wat te doen in de wijk en in het centrum.

  1. Ónze wijk zonder afval

Wanneer: Zaterdag 14 maart 09:30-14:00 uur

Waar: WOC Binnenhof

Wat: Afval prikken in de wijk. Prikt u het meeste afval in kilo’s? De winnaar krijgt een bon van €30,-. Helpt u/jij mee de wijk schoon te maken en te houden?

In samenwerking met de gemeente zorgt iedereen voor een schone wijk. WIJ-K samen.

  • Klussen ín het centrum

Wanneer: Zaterdag 14 maart 09:30-14:00 uur

Waar: WOC Binnenhof

Wat: Behangen van de pilaar, afschilderen van een houten bank en 2 houten kistjes.

Lunch wordt verzorgd voor alle aangemelde prikkers. Opgeven kan tot 10 maart.

Lunch wordt verzorgd voor alle aangemelde prikkers en klussers. Opgeven kan tot 10 maart via https://www.nldoet.nl/klus/onze-wijk-zonder-afval-0

https://www.nldoet.nl/klus/klussen-wijkontmoetingscentrum-binnenhof

Workshop Organizers

Juliët Apperlo van ‘Juuls van huis naar thuis’ en Monique Hendriks van ‘Moondream Professional Organizing’, allebei Professional Organizers en begeleiden mensen die meer structuur, orde en overzicht in tijd en ruimte willen hebben. Op 24 maart van 19:30-21:30 uur bieden zij een workshop aan.

“Wij helpen u een huis te creëren waar u blij van wordt. Uw vrije dag wordt ineens een echte vrije dag, in plaats van een inhaaldag. U kunt dus weer doen wat u leuk vindt.”

Aan de hand van het boek van Marie Kondo vertellen wij u hoe u dit kunt bereiken. Aan het eind van de avond bent u in staat om zelf thuis aan de slag te gaan. Wilt u meer weten of aanmelden stuur een e-mail naar info@juulsvanhuisnaarthuis.nl, of neem contact op met 0618544291. De workshop gaat door met min. 4 deelnemers.
 

Kaarten in de Binnenhof

1x per maand kan er in de Binnenhof gekaart worden. De kaartspellen worden naar wens van de aanwezigen gespeeld. Een gezellige avond voor iedereen die het leuk vind om eens te kaarten kan bij de Binnenhof vanaf 11 februari terecht. Inloop vanaf 19:00 uur is het WOC open en 19:30 uur start de kaartavond. Opgeven is niet nodig, u bent van harte welkom!

Jongeren

Tijdens het schrijven van deze tekst staat de eerste avond met jongeren in de wijk nog gepland (12 december). Er zijn vaak jongeren rondom de Binnenhof die het leuk vinden om bij ons ‘te hangen’, een latte macchiato te drinken of een glas cola. Het WOC kan ze een gezellige avond bieden wanneer dit bemand wordt met mannen die het leuk vinden om een leuke avond te maken voor de jongeren uit de wijk. Houd de facebookpagina en de website in de gaten voor nieuws na 12 december.

Is het iets voor u? Neem contact op met de coördinator.